Gemma Ruiz Palà, pregonera de la lectura 2023

Mon, 27/03/2023 - 07:00

Gemma Ruiz Palà, pregonera de la lectura 2023

L'acte, que suposa l'inici de la celebració a la ciutat de Sant Jordi, l'organitza Biblioteques de Barcelona i es fa d'ençà del 2003.

El Pregó de Sant Jordi d’aquest 2023, que donarà el tret de sortida de la Diada de Sant Jordi, anirà a càrrec de Gemma Ruiz Palà, guanyadora del darrer Premi Sant Jordi de novel·la. Així ho ha fet públic des de Biblioteques de Barcelona, que organitza aquest acte ja tradicional.

Gemma Ruiz Palà (Sabadell, 1975) és periodista i escriptora. El 2016 va publicar la seva primera novel·la, Argelagues (Proa). L’obra narra la història de tres dones lluitadores, al llarg del segle XX, per obrir-se camí en el món laboral de les fàbriques tèxtils del Vallès. El 2020 va arribar la seva segona novel·la, Ca la Wenling (Proa), el retrat d’una dona migrant xinesa i la seva família que arriba al barri de Gràcia per obrir-hi un negoci. Les nostres mares (Proa) és el seu últim llibre, una celebració literària d’una generació de dones que són un referent vital. Les seves obres han estat traduïdes a l’anglès, el castellà, el francès i l’italià.

Des dels vint-i-un anys Gemma Ruiz Palà treballa als Serveis Informatius de Televisió de Catalunya, pràcticament sempre com a cronista cultural dels Telenotícies i ara com a redactora en cap.

Més informació, aquí.