Món Llibre abraça la interculturalitat

Mon, 03/04/2023 - 11:00

Món Llibre abraça la interculturalitat

El CCCB, la plaça de Joan Coromines, i les Biblioteques Francesc Candel i Vilapicina i la Torre Llobeta acolliran el cap de setmana del 15 i 16 d'abril les activitats del festival de literatura infantil.

Dissabte 15 i diumenge 16 d’abril es viurà l’edició més diversa del Món Llibre, el festival de literatura per a infants. El Centre de Cultura de Barcelona (CCCB), la plaça de Joan Coromines i les biblioteques Vilapicina i la Torre Llobeta i Francesc Candel seran els escenaris d’una cita que és l’avantsala de Sant Jordi a la ciutat i que enguany s’omplirà d’històries d’arreu del món. Contacontes, projeccions, tallers, entrevistes i altres activitats acostaran les lletres a la canalla d’una manera màgica i entretinguda.

Entre les moltes propostes, hi ha per exemple una actuació de la coral Kudyapi, amb cançons i contes tradicionals de Filipines, l’espectacle de petit format El lleó que va ser rei, una sessió dedicada a la literatura i al cinema xinès titulada La bellesa de la vida, o l’espectacle Cuentos desde la Periferia, amb diferents narracions que tenen en comú la presència de persones afrodescendents com a protagonistes. Petits i grans es podran acostar a la trajectòria dels creadors i de les creadores Tina Vallès, Oriol Canosa, Mariona Cabassa i Miquel Pang Ly a través de les entrevistes que se’ls faran. Els menuts també tindran l’oportunitat d’escriure amb una màquina d’escriure com les d’abans de la informàtica, o de fer un punt de llibre decorat amb lletres xineses, un taller iniciativa de la Fundació Institut Confuci de Barcelona. El cor del festival serà “La biblioteca del món”, amb llibres per a tots els gustos i edats i en diferents idiomes. Qui assisteixi al Món Llibre també podrà aprendre cal·ligrafia xinesa, urdú, baybayin (escriptura precolonial filipina), àrab i bangla. I al “Tron de lectura” trobarà nens i nenes llegint en veu alta en la seva llengua materna i també en català. Així mateix, diferents editorials han preparat activitats i sorpreses a partir dels darrers llibres que han publicat.

Tot això i molt més, al festival Món Llibre. L’entrada és lliure. Consulteu tots els detalls de la programació al web de l’esdeveniment.