'Assaltar la Bíblia', nova sèrie de Fragmenta Editorial

Sat, 08/04/2023 - 07:00

'Assaltar la Bíblia', nova sèrie de Fragmenta Editorial

Els dos primers títols publicats són 'Breu història del mandat', de Borja Bagunyà, i 'Dominaràs la terra', de Pilar Codony.

Un llibre de l’escriptor Borja Bagunyà i un de la veterinària i escriptora Pilar Codony inauguren la nova sèrie de Fragmenta Editorial, que porta per nom “Assaltar la Bíblia“. Sota aquest paraigües, l’editorial aixoplugarà obres d’assaig sobre temes contemporanis per mitjà de la relectura de passatges bíblics cèlebres, “amb un estil fresc, amb una mirada humanista i transversal, amb el convenciment que els textos clàssics són grans eines per pensar els reptes del present”, informa Fragmenta. Així per exemple, el llibre de Bagunyà, titulat Breu història del mandat, està basat en l’episodi del sacrifici d’Isaac (Gènesi, 22): a través de l’anàlisi de grans obres de la literatura occidental, i mitjançant les eines de la crítica literària, Bagunyà analitza els lligams entre la realitat i la consciència i els mecanismes que l’home ha creat per orientar la seva acció.

Pel que fa al llibre de Codony, Dominaràs la terra, l’autora parteix del segon relat de la Creació, a través del qual repassa el paper de la tradició judeocristiana i de la modernitat en el domini masculí del món.

L’editorial ja ha anunciat dos títols més per al maig: De la nuesa, de Víctor Pérez i Flores, i Poder i desig, d’Anna Pazos. Les cobertes de la sèrie “Assaltar la Bíblia” són il·lustrades per Àfrica Fanlo.