Un esmorzar per donar la benvinguda a la diada de Sant Jordi

Tue, 18/04/2023 - 16:28

Un esmorzar per donar la benvinguda a la diada de Sant Jordi

Organitzat, entre d'altres, per l'Ajuntament de Barcelona, reunirà al Palau de la Virreina autors i autores, editores i editors i representants dels diferents gremis i de les diferents associacions d’escriptors i escriptores.

Un any més, el pati del Palau de la Virreina (Rambla, 99) tornarà a ser escenari del tradicional esmorzar de Sant Jordi ofert per l’Ajuntament de Barcelona, sota el paraigües de Ciutat de la Literatura UNESCO, conjuntament amb el Gremi d’Editors de Catalunya, el Gremi de Llibreters, l’Associació d’Escriptors en llengua Catalana (AELC), l’Associació Col·legial d’escriptors de Catalunya (ACEC), l’Associació d’Editors en Llengua Catalana i el PEN Català. Tindrà lloc diumenge 23 d’abril a les 9.30 h, i serà obert a editors, editores, escriptors, escriptores, periodistes, representants dels diferents gremis i de les diferents associacions d’escriptors i escriptores. Durant l’acte hi haurà els parlament de l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i de la pregonera de Sant Jordi, l’escriptora i periodista Gemma Ruiz Palà.

L’esmorzar suposarà l’inici d’una llarga jornada per a molts dels assistents. La ciutat, com és tradició, es bolca en un dia que es viu especialment al carrer. Per segon cop hi haurà una superilla literària al centre de Barcelona, entre la Gran Via i la Diagonal i entre Balmes i Pau Claris. Aquest any s’amplia fins a Ciutat Vella, ja que la Rambla tornarà a ser un dels escenaris emblemàtics de la festa del llibre i la rosa, i fins a Gràcia, amb la incorporació de Gran de Gràcia fins a la Travessera. A part d’aquesta gran superilla, a tots els districtes hi haurà àmplies zones amb parades de roses i llibres.

Abans d’arribar al gran dia del llibre i la rosa, la ciutat invoca el gust per la lectura amb una programació que encetarà el 19 d’abril Biblioteques de Barcelona amb una nova edició dels Diàlegs de Sant Jordi, i tindrà un dels seus punts àlgids dissabte 22 amb el Pregó de la lectura, al Saló de Cent, a càrrec de Gemma Ruiz, en conversa amb Anna Guitart. També pels volts de Sant Jordi l’Ajuntament presentarà una nova edició del Mapa literari, i engegarà la segona edició de les residències literàries a MUHBA Vil·la Joana.

Més informació sobre la diada de Sant Jordi a Barcelona, en aquest enllaç.