Novetats literàries i musicals a la Festa Verdaguer 2023

Wed, 26/04/2023 - 13:59

Novetats literàries i musicals a la Festa Verdaguer 2023

Començarà el 12 de maig i programa unes quaranta propostes entorn de la figura del poeta.

La Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles, l’Ajuntament de Folgueroles, l’Associació Amics de Verdaguer i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) han presentat la Festa Verdaguer 2023, un esdeveniment que, com a cada edició, programarà diferents actes i activitats a la localitat de naixement del poeta, Folgueroles, i a la ciutat on va viure els darrers anys i va morir, Barcelona.

La Festa Verdaguer és un festival literari i d’arrel tradicional que enguany se celebrarà entre el 12 de maig i el 10 de juny. Hi ha programades una quarantena de propostes, totes entorn de la figura de Jacint Verdaguer, i es presentaran novetats literàries i musicals. Precisament una novetat literària serà l’encarregada d’inaugurar el festival. Divendres 12 de maig, a les 19 h, el Centre Cultural de Folgueroles acollirà la presentació de Verdaguer dia a dia. Cronologia de Jacint Verdaguer (1845-192), a càrrec dels seus autors, Àlvar Valls i Roser Carol. Es tracta del primer volum de la nova col·lecció “Eines”, de Verdaguer Edicions, i explica la quotidianitat del poeta. El dia següent, a les 19 h, el MUHBA Vil·la Joana esdevindrà escenari de la Cantata BWV212 i de poemes recitats de Picander, Verdaguer i Guerau de Liost. Les entrades es podran adquirir al web del Festival Bachcelona. La cantant Maria del Mar Bonet actuarà al poble osonenc el 14 de maig, en el que serà sens dubte un dels plats forts de la programació, mentre que el 27 de maig tindrà lloc al MUHBA Vil·la Joana el seminari “Els altres Verdaguers d’Europa”, dedicat a la figura d’Adam Mickiewicz, poeta nacional polonès.

Entre altres activitats, a la capital catalana també es podrà seguir el diàleg a càrrec de Francesc Codina i Valls titulat “Les Barcelones de Jacint Verdaguer”, es farà una visita comentada a les sales de Vil·la Joana dissabte 10 de juny, i es durà a terme el tradicional homenatge a la tomba del poeta l’11 de juny.

Trobareu tots els detalls de la Festa Verdaguer en aquest enllaç.