El Premi Jaume Fuster reconeix la trajectòria d'Antoni Vidal Ferrando

Wed, 26/04/2023 - 20:33

El Premi Jaume Fuster reconeix la trajectòria d'Antoni Vidal Ferrando

El guardó el concedeix l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) a partir de la votació dels socis i sòcies de l'entitat.

Antoni Vidal Ferrando és el guanyador del XXIII Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, que concedeix l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) a partir de la votació de tots els socis i sòcies de l’entitat.

Antoni Vidal Ferrando (Santanyí, Mallorca, 1945) és poeta i narrador. Mestre de professió, la seva obra poètica parteix de la seva identitat illenca per construir un discurs sobre l’ésser humà contemporani. Llicenciat en Filosofia i Lletres, ha exercit de mestre i s’ha dedicat també a la investigació i la divulgació de la història. Ha rebut premis com l’Ausiàs March (1985), el Ciutat de Palma (1985 i 1995), el Josep M. Llompart (Premis Cavall Verd, 1993), la Flor Natural als Jocs Florals de Barcelona (1994), el Sant Joan (1999), el Crítica Serra d’Or de novel·la (2008) i Carles Riba de poesia (2021), entre d’altres. Les seves obres han estat traduïdes al castellà, el francès, l’anglès, l’alemany, el gallec, el neerlandès, el romanès i el rus.

Per celebrar el premi i per col·laborar a la difusió de l’obra d’Antoni Vidal Ferrando, l’Associació preveu organitzar tres activitats amb el guanyador: l’11 de maig a Barcelona (llibreria Ona), el 23 de maig a Palma (Casal Solleric) i el 30 de maig a València (Octubre Centre de Cultura Contemporània).

El Premi Jaume Fuster és un reconeixement a la trajectòria d’un autor contemporani. És l’únic premi literari que es vota entre tots els companys d’ofici. La tria del guanyador és fruit d’un procés de votació interna a través de dues rondes: una primera oberta i una segona en què es tria el guanyador entre els tres que han obtingut més vots. En anteriors edicions s’han distingit autors i autores com ara Jesús Moncada, Quim Monzó, Jaume Cabré, Maria Antònia Oliver, Carme Riera, Feliu Formosa, Isabel-Clara Simó, Joan Margarit, Carles Hac Mor, Jordi Pàmias, Francesc Parcerisas, Antònia Vicens, Narcís Comadira, Marc Granell i Olga Xirinacs.

Més informació, en aquest enllaç.