Quins autors i autores visitaran les Biblioteques de Barcelona el mes de maig?

Tue, 09/05/2023 - 11:02

Quins autors i autores visitaran les Biblioteques de Barcelona el mes de maig?

Miquel Adam, Aurora Luque, Màrius Serra i Eduard Màrquez, alguns dels protagonistes.

Màrius Serra

Les Biblioteques de Barcelona han encetat un mes de maig ple d’activitats que posen en contactes autors i lectors. Després que el dia 3 Raül Garrigasait visités la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert per comentar Els Fundadors. Una història d’ambició, clàssics i poder, la programació prevista seguirà dimecres 10 a la Biblioteca Sofia Barat amb Miquel Adam com a convidat. L’editor i escriptor conversarà amb Iris Llop, conductora del club de lectura d’aquesta biblioteca, sobre el seu llibre L’Amo, descrita com “una novel·la intel·ligent i amarga, un monument literari a la petitesa, la mediocritat moral d’un amo i la misèria vital de qui s’hi sotmet per guanyar-se les garrofes, i una dissecció implacable de la precarietat laboral en general i en el sector cultural en particular”.

L’endemà, Màrius Serra assistirà, a la Biblioteca Clarà, a la presentació del club de lectura de La dona més pintada. Serra donarà claus de lectura per llegir la seva nova novel·la, en què indaga l’enigma de Palau Ferré, el pintor que va decidir cremar els seus propis quadres als anys setanta del segle XX.

Dimecres 17 de maig, a la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix, Marta Orriols conversarà entorn d’Anatomia de les distàncies curtes, i el mateix dia, a la Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet, Vicenç Villatoro comentarà Tren a Maratea. I divendres 19 de maig, a la Biblioteca Fort Pienc, Eduard Màrquez parlarà d’El silenci dels arbres.

D’altra banda, en el decurs del festival Barcelona Poesia hi haurà diverses trobades literàries a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda: divendres 12 de maig, la poeta Aurora Luque dialogarà sobre el seu univers creatiu amb Noemí Montetes-Mairal, i dissabte 13 de maig, Carlos Aganzo parlarà sobre Las ciudades de Machado. Dilluns 15 maig a la Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta, Jordi Roig presentarà i recitarà part de la seva obra.

Més informació, en aquest enllaç.