'Cul-de-sac', una nova col·lecció de Comanegra amb la ironia i la sàtira com a eixos

Wed, 24/05/2023 - 07:00

'Cul-de-sac', una nova col·lecció de Comanegra amb la ironia i la sàtira com a eixos

S'estrena amb la publicació de 'Notícies fresques', d'Evelyn Waugh, i 'El corb burleta', d'Edgar Allan Poe.

La llibreria La Calders acollirà dijous 25 de maig a les 19 h la presentació d’una nova col·lecció d’humor, sàtira i ironia, “Cul-de-sac“, impulsada per l’editorial Comanegra. Publicarà traduccions al català d’autors com ara Poe, Waugh, Sedaris i July. A l’acte hi intervindran el director de la col·lecció, Álvaro Muñoz, i els traductors dels dos primers títols, Ferran Ràfols i Jaume C. Pons Alorda.

Aquests dos primers títols que inauguren la col·lecció són Notícies fresques i El corb burleta. Escrit per Evelyn Waugh, Notícies fresques és una gran sàtira sobre el periodisme de guerra. Lord Copper, magnat de la premsa londinenca, envia per error un articulista aliè al món i dedicat a la botànica a “cobrir” la guerra civil d’un país africà que amb prou feines sap pronunciar. Les confusions, la manca de professionalitat i la falsa informació reescriuran la història d’un país que només volia tranquil·litat.

El corb burleta. Contes tragicòmics, és un petit espai per a l’humor més cru i condescendent dins l’obra de foscor i tenebres d’Edgar Allan Poe. Nobles, autors frustrats, escriptors pèssims que triomfen, editors que publicarien el pitjor llibre del món per guanyar quatre cèntims i periodistes que lloarien el dimoni per rebre un copet a l’esquena són alguns dels protagonistes d’aquests relats.

Per a més informació sobre “Cul-de-sac”, cliqueu l’enllaç.