'Barris travessats', una ruta literària amb l'escriptor argentí Laureano Debat

Thu, 08/06/2023 - 07:00

'Barris travessats', una ruta literària amb l'escriptor argentí Laureano Debat

Es farà el 18 de juny al migdia per l'Eixample de Barcelona i forma part del festival KM Amèrica.

L’autor dels llibres Casa de nadie i Barcelona inconclusa, l’argentí Laureano Debat, proposa un recorregut per l’Eixample esquerre a partir d’algunes obres i escriptors de la literatura catalana i passatges de llibres llatinoamericans. L’activitat, que es portarà a terme diumenge 18 de juny a partir de les 12 h, amb sortida des de la seu de Casa Amèrica Catalunya (c/ Còrsega, 299), es fa en el marc del KM Amèrica, festival de literatura llatinoamerica. L’itinerari té per nom Barris travessats. Anvers i revers d’una casa inconclusa.

La història del barri de l’Eixample esquerre, els seus llaços amb la literatura, els espais públics i domèstics, els carrers i les places, seran les estacions d’aquest breu viatge conduït per l’escriptor i periodista argentí. Hi haurà confluències entre novel·les llatinoamericanes i catalanes, lectures en veu alta i anècdotes que componen una mínima, però rica, memòria literària.

A partir del seu llibre de cròniques Barcelona inconclusa, on transforma els llocs comuns de la ciutat en espais allunyats de l’estereotip, i de la novel·la Casa de nadie, una història d’interiors, de la intimitat i de l’avantsala o el camerino de la prostitució, Debat dissenya aquest recorregut que inclourà parades a la Fundació Antoni Tapies, la casa natal de Carmen Laforet, o el Convent de les Serves de Maria. La ruta finalitzarà amb un vermut al Bar Bágoa, on solien quedar les protagonistes de la primera novel·la de l’escriptor argentí.

Per a més informació i inscripcions, cliqueu l’enllaç.