Convocat un congrés internacional sobre la Literatura Catalana de la Postmodernitat

Thu, 15/06/2023 - 07:00

Convocat un congrés internacional sobre la Literatura Catalana de la Postmodernitat

Tindrà lloc del 28 de novembre a l'1 de desembre i vol esdevenir un punt de trobada d’investigadors, escriptors i lectors.

El Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona i el Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’Institut del Teatre, convoquen el I Congrés Internacional Literatura Catalana de la Postmodernitat (1968-2023), que se celebrarà a Barcelona del 28 de novembre a l’1 de desembre del 2023.

El congrés vol ser un punt de trobada d’investigadors, escriptors i lectors que permeti aprofundir en el coneixement de la literatura catalana dels anys setanta a l’actualitat per acabar establint-ne un relat general capaç d’integrar els principals processos transformadors i la gran diversitat de fenòmens que l’han constituïda.

En paraules de l’organització, “el concepte de postmodernitat hi és emprat com a categoria històrica que engloba una època en què la literatura catalana es desenvolupa en relació amb uns condicionants materials, socials i culturals específics de les societats postindustrials. Aquests la fan substancialment diferent de la literatura d’altres èpoques en aspectes que, com els mecanismes de producció, el lloc de l’escriptor i la literatura en la societat, la seva relació amb altres mitjans culturals, etc., acaben repercutint profundament en la mateixa construcció de poètiques i nocions específicament literàries. L’any 1968 pot prendre’s com a data simbòlica d’inici d’aquesta època, com ja han fet diversos estudis i manuals, pel tipus d’esdeveniments, nacionals i internacionals, literaris i socials, que hi conflueixen, i malgrat que es tracta d’un canvi gradual que es produeix al llarg dels anys seixanta i setanta. Queda obert al debat si la unitat d’aquesta època es manté fins a l’actualitat o en les darreres dècades es poden detectar canvis d’abast prou ampli que permetin parlar, com s’ha fet en diverses ocasions i des d’argumentacions diferents, d’una nova època”.

L’assistència al congrés no requereix inscripció ni pagament de cap mena. Trobareu tota la informació en aquest enllaç.