XXVI Premi de Traducció Ángel Crespo

Tue, 20/06/2023 - 07:00

XXVI Premi de Traducció Ángel Crespo

El termini de presentació per a la present convocatòria finalitzarà el 15 d'octubre de 2023.

Convocat per l’ACEC (Associació Col·legial  d’Escriptors de Catalunya), CEDRO (Centro Español de Derechos Reprográficos) i el Gremi d’Editors de Catalunya, el Premi de Traducció Ángel Crespo arriba enguany a la XXVI edició. El guardó  ret  homenatge al traductor, poeta i humanista Ángel Crespo (Ciudad  Real, 1926 – Barcelona, 1995).

En la present convocatòria, podrà optar a aquest premi tota traducció al castellà d’una obra literària (poesia, narrativa, teatre o assaig) publicada per primera vegada entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2022. La llengua de partida de la traducció  podrà ser qualsevol de la Comunitat Europea, a més del rus. El termini de  presentació per a la present convocatòria finalitzarà el 15 d’octubre de 2023, i la  resolució del jurat es farà pública la primera quinzena de desembre de 2023.

L’organització estableix les següents bases:

1.- Podrà optar al Premi tota traducció al castellà d’una obra literària (poesia, narrativa, teatre  o assaig) publicada per primera vegada a l’Estat espanyol, entre l’1 de gener i el 31 de  desembre de 2022.

2.- La llengua de partida de la traducció podrà ser qualsevol de les llengües de la  Comunitat Europea a més del rus.

3.- De les obres que optin al premi hauran de presentar-se dos exemplars de la traducció, juntament amb l’original corresponent, dirigits al Secretari del Jurat del XXVI Premi de Traducció Ángel Crespo, a la Secretaria de l’ACEC, carrer de la Canuda,  número 6, 5a. planta, 08002 Barcelona. El termini de presentació per a la present convocatòria finalitzarà el 15 d’octubre de 2023. Els dos exemplars de la traducció  presentats no seran retornats i passaran a formar part de la biblioteca de l’ACEC.

4.- El jurat estarà format com a màxim per cinc membres, tres dels quals seran professors pertanyents a la Facultat de Traducció d’una de les següents universitats: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra o Universitat de Vic. Un membre del jurat actuarà com a secretari per coordinar les votacions i proclamar el veredicte. El jurat estarà facultat per efectuar consultes a tants especialistes com consideri necessaris.

5.- La resolució del jurat es farà pública la segona quinzena del mes de novembre de 2023.

6.- La dotació del XXVI Premi de Traducció Ángel Crespo és de 3.000 euros.

Més informació, en aquest enllaç.