Darrera sessió del cicle 'Les primeres poetes americanes: raó i memòria'

Wed, 21/06/2023 - 07:00

Darrera sessió del cicle 'Les primeres poetes americanes: raó i memòria'

Dedicada a la poeta peruana Amarilis i a María de Estrada y Medinilla.

El 26 de juny a les 19 h a Casa Amèrica Catalunya tindrà lloc la tercera i darrera sessió del cicle “Les primeres poetes americanes: raó i memòria, proposta que evoca, a través d’una posada en escena, aquelles dones que en les condicions més extremes van abraçar la poesia i la cultura humanística com a centre i raó de vida.

El tancament del cicle estarà dedicat a la poeta peruana Amarilis i a María de Estrada y Medinilla, autora de la Relación de la feliz entrada en México del Marqués de Medina, virrey de la Nueva España. Hi intervindran el poeta, assagista i investigador literari Mario Campaña (a la imatge); la poeta Anna Miralpeix, i les músiques Sara Ravelo (veu) i Legna Tabares Martín (guitarra).

Mario Campaña evocarà la història de l’Epístola a Belardo, la seva autora anònima, el destinatari Lope de Vega i la publicació a Madrid. També compartirà el balanç sobre l’estat de la poesia escrita per dones cap al 1640 i l’aparició futura d’una personalitat femenina de la magnitud de sor Juana Inés de la Cruz. Anna Miralpeix donarà veu als poemes d´Amarilis i de María de Estrada y Medinilla.

Més informació, en aquest enllaç.