Comença l'última temporada del cicle 'Correspondències'

Mon, 03/07/2023 - 16:00

Comença l'última temporada del cicle 'Correspondències'

La primera sessió serà el 5 de juliol i estarà dedicada a les cartes que l'escriptor cubà Alejo Carpentier va enviar a la seva mare durant la seva estada a París.

Casa Amèrica Catalunya ha anunciat que l’edició que començarà el dia 5 de juliol serà la darrera del cicle “Correspondències“, una proposta que visita grans epistolaris, reivindica el gènere i promou la gairebé extinta tradició d’escriure cartes, combinant el diàleg acadèmic amb la interpretació de les missives per part d’actors i actrius en un format acurat i original. Aquesta cinquena i darrera edició constarà de tres sessions: la ja esmentada del 5 de juliol, una segona el 10 d’octubre, i la que clourà el cicle tindrà lloc el 12 de desembre.

En la de juliol, l’acadèmica i professora universitària Anna Caballé i l’assagista i crític d’art Iván de la Nuez dialogaran entorn de les cartes que l’escriptor cubà Alejo Carpentier va enviar a la seva mare durant la seva estada a París, del 1928 fins al 1937. L’actriu Marieta Sánchez i l’actor Joaquín Daniel interpretaran les missives sota la direcció de Cristina Osorno Mesa.

La correspondència de Carpentier a la seva mare està recollida al llibre Cartas a Toutouche (Lectorum, 2011). A les cartes, postals, telegrames i targetes es reflecteixen aspectes múltiples de la vida de l’escriptor cubà als anys d’estada a la capital francesa: la vinculació amb els intel·lectuals francesos en general i amb el grup surrealista en particular, les relacions amb nombrosos intel·lectuals cubans i d’altres països de Llatinoamèrica, el procés de gestació de moltes de les seves cròniques, la culminació de la seva primera novel·la, la seva participació a les més importants publicacions franceses, així com altres aspectes de caràcter més personal.

L’activitat començarà a les 19 h i l’entrada és lliure. Més informació, aquí.