Les escriptores Inés Martín Rodrigo i Mar García Puig, al CCCB

Tue, 04/07/2023 - 07:00

Les escriptores Inés Martín Rodrigo i Mar García Puig, al CCCB

Parlaran, el 10 de juliol, sobre com construir nous referents culturals per a les dissidències sexuals des de la paraula literària.

L’Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) serà l’escenari dilluns 10 de juliol d’una conversa entre les escriptores Inés Martín Rodrigo i Mar García Puig. Començarà a les 18.30 h i ambdues tractaran sobre com construir nous referents culturals per a les dissidències sexuals des de la paraula literària. És una activitat paral·lela a l’exposició Sade. La llibertat o el mal, que, fins al 15 d’octubre, es pot visitar al CCCB.

Quan Inés Martín Rodrigo va començar a escriure Una homosexualidad propia (Destino, 2023), un testimoni íntim sobre com va arribar a la plena assumpció de la seva orientació sexual, ho va fer pensant en la importància dels referents quan una s’enfronta als silencis que imposa la norma. “Aspiro a explicar allò que no vaig poder llegir, el que no vaig tenir oportunitat d’escoltar”, escriu. Segons ella, fer-se visible és un gest de compromís amb la defensa d’uns drets que són adquirits però encara fràgils. Conversarà amb Mar García Puig, autora de La història dels vertebrats (La Magrana, 2023), i el tema central serà la importància de les paraules dissidents en un moment marcat per les possibilitats de regressió social i política.

L’acte és d’entrada gratuïta per cal reserva prèvia. Més informació, aquí.