El fet de llegir, tema central d'un espectacle del Grec

Tue, 04/07/2023 - 17:00

El fet de llegir, tema central d'un espectacle del Grec

Té per títol 'El valor de res', l'interpreta la Cia Pagans, i es podrà veure al MUHBA Vil·la Joana del 13 al 15 de juliol.

L’espai on llegim un llibre modifica la manera com l’interpretem? Es pot llegir durant un espectacle? Amb aquestes preguntes ens interpel·la la companyia Pagans en el seu nou espectacle, titulat El valor de res. Forma part de la programació del Grec Festival de Barcelona, i el portaran al MUHBA Vil·la Joana els dies 13, 14 i 15 de juliol.

Es pot definir la proposta com una experiència escènica pluridisciplinària, ja que, amb el fet de llegir un llibre com a tema central, s’hi integren les arts escèniques, la literatura, la tecnologia i la natura. El muntatge convida a caminar per un espai natural de la ciutat. En algun moment els espectadors trobaran un llibre i una cadira que els esperen. Podran seure i llegir. Ho faran en grup, en una mena d’aquelarre tranquil dedicat a la memòria d’aquelles dones que celebraven trobades clandestines en indrets allunyats, lliures de la presència masculina, per compartir coneixements, especialment sobre el món vegetal, i que van acabar sent titllades de bruixes. L’espectador o espectadora s’asseurà a llegir sabent que pot passar qualsevol cosa al seu voltant. Tot, amb el llenguatge propi d’una companyia que proposa escenaris en els quals tradició, tecnologia i ecoconsciència, conceptes que de bon principi semblen molt llunyans, troben punts de contacte, formes de conviure i maneres de potenciar-se l’un a l’altre. La proposta utilitza la tecnologia com a element narratiu, posant en valor el context natural i adreçant-se al públic de manera tant col·lectiva com individual.

Per a més informació i entrades, cliqueu l’enllaç.