Descobreix la Barcelona literària

Mon, 21/08/2023 - 07:00

Descobreix la Barcelona literària

Més d’un miler d’escenaris relacionats amb la literatura per visitar al teu aire.

A hores d’ara, el Mapa Literari de Barcelona ja s’ha convertit en un punt de referència per a tothom qui es vulgui submergir en l’aspecte més literari de la ciutat. Autores i autors hi han nascut, viscut i mort, i així ho testimonien diverses plaques literàries. Al mapa també hi ha marcats diferents estàtues i monuments que homenatgen personatges importants per a la literatura de Barcelona, així com carrers i centres docents que duen els seus noms. Fins i tot hi trobaràs localitzades les biblioteques ­–públiques i especialitzades– i bars, restaurants i hotels.

Gràcies a aquest recurs, et pots organitzar els teus propis itineraris. Però si acceptes suggeriments, aleshores pots optar fer una de les nou rutes proposades al web de Barcelona Ciutat de la Literatura. Aquestes són fàcilment realitzables a peu i no necessitaràs més d’un dia per completar-les. Al Mapa Literari hi trobaràs una breu explicació del recorregut, a més d’un document PDF descarregable on també hi ha una selecció de textos associada a la ruta. Si ets més analògic, també et pots apropar a qualsevol de les Biblioteques públiques de la Ciutat o a les oficines Tiquet Rambles del Palau de la Virreina, on el podràs aconseguir en paper.

Gràcia, Sarrià, el Park Güell, Ciutat Vella… Qualsevol espai de Barcelona es pot recórrer amb una visió literària si saps on mirar. Consulta el Mapa Literari i descobreix els racons més literaris de la ciutat.