Residència d'escriptors organitzada per Heidelberg Ciutat de la Literatura

Thu, 31/08/2023 - 07:00

Residència d'escriptors organitzada per Heidelberg Ciutat de la Literatura

S'adreça a autors i autores que hagin publicat com a mínim un llibre i hi ha temps d'enviar les sol·licituds fins al 17 de setembre.

Després d’haver tingut Pippa Goldschmid (UNESCO City of Literature Edinburgh) com a convidada el 2018 i Judith Rossell (UNESCO City of Literature Melbourne) el 2020/2022, Heidelberg Ciutat de la Literatura UNESCO i la Kulturstiftung Rhein-Neckar-Kreis e.V. convoquen una tercera residència d’escriptors de cara al 2024. L’estada tindrà lloc a la Residència d’Artistes Dilsberg, una fortalesa a 14 quilòmetres de Heidelbeg que va servir com a quarter del comandant de la guarnició de Dilsberg al segle XVII.

La convocatòria, oberta fins al 17 de setembre d’aquest 2023, s’adreça a autores i autors residents en alguna de les Ciutats de la Literatura UNESCO i que hagin publicat com a mínim un llibre (prosa, assaig, narració, poesia…). Queda descartada l’autoedició. Cal que tinguin bon coneixement de l’alemany i/o de l’anglès, i la voluntat de participar en la vida literària local de Dilsberg o Heidelberg. Les persones candidates poden formar un equip de dues persones, ja que hi haurà dos dormitoris disponibles; això sí: la segona persona també ha de fer constar una experiència artística (no necessàriament literària; pot ser d’arts escèniques, cinema, música…). La durada de la beca serà de tres mesos, i la persona o persones escollides rebran un màxim de 3.750 € per cobrir dietes, despeses diverses de la residència i viatge d’anada i tornada.

Trobareu tots els detalls de la convocatòria en aquest enllaç.