Ivan Bunin, el primer Nobel rus

Tue, 12/09/2023 - 16:41

Ivan Bunin, el primer Nobel rus

La Fundació Cultural CdR a Barcelona i la Universitat Estatal de Sant Petersburg organitzen una conferència en línia sobre l'autor.

Nascut a Vorónej, a la Rússia central, l’any 1870, Ivan Bunin és considerat l’últim clàssic de la Rússia prerevolucionària, i va ser també el primer escriptor rus que va rebre el Premi Nobel. La seva obra va ser reconeguda a tot el món, però a l’URSS la fama li va arribar només després de la seva mort, el 1953. Dijous 14 de setembre a les 18 h podreu aprofundir en la vida i obra d’aquest autor gràcies a la conferència en línia que organitzen la Fundació Cultural Casa de Rússia i la Universitat Estat de Sant Petersburg. Serà impartida per la candidata a ciències filològiques Nina Shcherbak, i cal inscripció prèvia per accedir-hi. La conferència porta per títol “Ivan Bunin: literatura i amor“, i es farà en rus amb traducció simultània al castellà.

Des de Casa de Rússia s’informa que Shcherbak parlarà “sobre la commovedora prosa d’Ivan Bunin i les seves històries d’amor, la seva increïble habilitat literària i la sensibilitat infinita degudes a les seves paraules”. L’escriptor va rebre el Nobel l’any 1933, en paraules del jurat “pel seu estricte mestratge en la forma en què desenvolupa les tradicions de la prosa clàssica russa”. L’escriptor va morir a París, on va residir gran part de la seva vida.

La conferència és un dels actes de celebració del 300è aniversari de la primera universitat a Rússia. Més informació, en aquest enllaç.