Aitor Romero i les cròniques de viatges

Mon, 18/09/2023 - 07:00

Aitor Romero i les cròniques de viatges

L'autor barceloní comenta el llibre 'El arte de escribir de pie' en una conversa a Casa SEAT amb Jorge Carrión.

El 26 de setembre tornen els “Cafès literaris” a Casa SEAT i ho faran amb una conversa entre Aitor Romero i el crític literari Jorge Carrión. El motiu central serà el llibre del primer titulat El arte de escribir de pie (Candaya, 2023), una publicació de viatges que traça una història personal de la malaltia viatgera a través de vuit cròniques amb un fil conductor.

Aitor Romero Ortega va néixer a Barcelona el 1985. Va estudiar Enginyeria Industrial entre Barcelona i Lió. D’ençà de 2012 viu a Madrid. És autor de la novel·la Deflagración (2015) i del llibre de contes Fantasmas de la ciudad (Candaya, 2019). Ha col·laborat amb cròniques i assajos en revistes culturals i de viatges com Altaïr Magazine, Negratinta o Culturamas.

Partint de clàssics de la crònica sobre el lloc com Stendhal o Sterne, fins a aquells autors contemporanis que l’han dinamitat des de dins com Vila-Matas, Solnit o Foster Wallace, El arte de escribir de pie és una indagació sobre els gèneres híbrids de la prosa —la crònica i l’assaig autobiogràfic— que semblen fondre’s entre ells i amb altres constantment, com si la seva única possibilitat fos expandir-se, enderrocant totes les fronteres fins a constituir una única escriptura transversal.

La conversa començarà a les 19 h i cal reservar entrada anticipadament. Més informació, aquí.