Dos premis Nobel de Literatura participen al cicle del CCCB 'Europa'

Fri, 22/09/2023 - 07:00

Dos premis Nobel de Literatura participen al cicle del CCCB 'Europa'

Són Olga Tokarczuk i J. M. Coetzee, i també hi haurà els escriptors Edurne Portela i Mathias Énard i l'editora Valerie Miles.

Entre el 27 al 30 de setembre el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà el cicle “Europa“, un espai per imaginar un nou sentit per al continent, “recuperant i expandint la confiança en el futur dels seus inicis”, segons informa l’organització, que afegeix: “Des de la literatura, imaginarem nous relats que transitin per la diversitat i la complexitat del nostre temps i obrin nous horitzons de futur per al continent”.

Efectivament, la literatura serà una de les grans protagonistes d’aquest cicle, ja que hi intervindran els Premis Nobel Olga Tokarczuk i J. M. Coetzee, com també l’escriptor Mathias Énard, l’escriptora Edurne Portela, i l’editora Valeria Miles. Així mateix, es podran seguir les participacions dels filòsofs Lea Ypi i Srećko Horvat i de la politòloga Blanca Garcés.

Tokarczuk obrirà el foc el dia 27 parlant sobre la seva trajectòria i convidant les persones assistents a pensar la literatura com un territori on escriure una altra història per a Europa. Énard i Portela dialogaran dos dies més tard entorn del rol de la literatura en la imaginació de l’Europa d’avui. I el dia 30, Coetzee i Miles abordaran temàtiques com les visions d’Europa en la literatura extraeuropea, el lloc de Rússia dins (o fora) d’Europa, i l’expansió de l’anglès com a llengua mundial.

Cada sessió té un preu de 3 € i l’entrada es pot comprar anticipadament.

El cicle es fa en el marc de la Presidència Espanyola del Consell de la UE i té el suport de l’Oficina de Coordinació de la Presidència espanyola de la UE.

Tota la informació, en aquest enllaç.