Lucy Hounsom: "La residència a Vil·la Joana m'ha fet créixer com a persona"

Mon, 25/09/2023 - 07:00

Lucy Hounsom: "La residència a Vil·la Joana m'ha fet créixer com a persona"

L'autora britànica ha passat tres setmanes a Barcelona en el primer any que es dedica a l'escriptura a temps complet.

Creadora del best-seller Sistersong, que reimagina la balada popular The Twa Sisters, la britànica Lucy Hounsom ha decidit recentment fer el salt i dedicar-se plenament a l’escriptura. I una de les primeres coses que va voler fer va ser una residència literària. La seva opció: el MUHBA Vil·la Joana, on va gaudir d’una plaça reservada per a autors i autores residents en altres Ciutats de la Literatura UNESCO —en aquest cas, Exeter—, i va fer estada entre el 29 de maig i el 19 de juny passats. “Era la meva tercera visita a Barcelona, però les altres dues estades van ser molt breus. Passar-hi tres setmanes senceres va ser meravellós”, manifesta Hounsom, que en el decurs de la residència va acabar l’edició estructural de la seva propera novel·la, una fantasia històrica que titularà Song of the Huntress. “El text reimagina el mite de la caça salvatge, és una història popular que passa per tot Europa, inclosa Catalunya. S’ha de publicar a principis de 2024 per Pan Macmillan, i Umbriel Editores la publicarà en castellà cap al juny de 2024”, ens informa la britànica.

“Treballar a la terrassa amb vistes a Montserrat va ser una de les coses més destacades de l’estada! La residència va ser meravellosa de principi a fi, i sento que vaig créixer com a persona”, afirma. Hounsom també remarca del viatge a Barcelona el fet de poder entrar en contacte amb altres autors, i anar amb ells a diferents activitats i esdeveniments culturals. “Vaig estar molt agraïda a la persona coordinadora que organitzés sortides al Museu Etnològic i de Cultures del Món. Vaig visitar les dues seus i vaig poder parlar del meu interès pel folklore i els costums locals amb el personal. També vaig gaudir d’un esdeveniment brillant a la llibreria Gigamesh per promocionar la meva novel·la Sistersong, i allí vaig poder conèixer molts lectors en llengua espanyola. I encara vaig tenir temps de visitar Girona, Llançà i Figueres”.

Lucy Hounsom ja pensa en un altre llibre de cara a 2024, una fantasia històrica ambientada al Gal·les medieval a partir del relat de la balada popular Tam Lin.

Més informació sobre les residències al MUHBA Vil·la Joana, en aquest enllaç.