Obert el període de sol·licitud de beques per a l'Iceland Writers Retreat 2024

Wed, 27/09/2023 - 07:00

Obert el període de sol·licitud de beques per a l'Iceland Writers Retreat 2024

L'esdeveniment tindrà lloc a la capital islandesa l'abril de l'any vinent i hi haurà escriptors com ara Jeannette Walls, Omar El Akkad o Phil Klay.

Tallers d’escriptura en grups reduïts i per a tots els nivells, xerrades i clubs de lectura, itineraris literaris per la capital islandesa… Tot això i molt més trobaran aquelles persones que vagin del 24 al 28 d’abril a l’Iceland Writers Retreat i a l’Iceland Readers Retreat, un retir literari que té el suport de diferents organismes i institucions, entre els quals Reykjavík Ciutat de la Literatura UNESCO.

Les inscripcions per assistir-hi ja són obertes, com també s’ha obert el període de peticions de beques per a aquells autors i autores que necessitin de suport financer per assistir a l’esdeveniment. Hi ha l’opció de sol·licitar un finançament total o parcial. El finançament complet cobreix una quota de participant, quatre nits d’allotjament a l’hotel Retreat (Foss Hotel Reykjavik) i vols d’anada i tornada a Islàndia. El finançament parcial només cobreix la quota dels participants, i no l’allotjament ni els vols d’anada i tornada.

Poden sol·licitar les beques qualsevol autor/a que tingui 18 anys o més el 24 d’abril de 2024 i aquelles persones que n’obtinguin una han de poder demostrar que no tenen els mitjans econòmics per assistir a la conferència sense aquesta beca. Les persones candidates no han de ser necessàriament escriptores professionals, però han de tenir interès en l’ofici d’escriure i estar interessats en desenvolupar els tallers que allí es duran a terme, com també assistir a les altres activitats. Hi ha temps per a presentar les sol·licituds fins al 31 d’octubre.

Entre les autores i autors confirmats que dirigiran algun taller en la propera edició de l’Iceland Writers Retreat hi trobem Jeannette Walls, Katie Kitamura, Hari Kunzru, Meg Wolitzer, Nii Ayikwei Parkes, Phil Klay, Omar El Akkad, Frida Isberg, Vivek Shraya, Deirdre Mask i Nicole Krauss.

Més informació, en aquest enllaç.