Quins autors i quines autores visitaran el mes d’octubre les Biblioteques de Barcelona?

Tue, 03/10/2023 - 19:29

Quins autors i quines autores visitaran el mes d’octubre les Biblioteques de Barcelona?

Emilie Pine, Núria Bendicho i Sebastià Portell, alguns dels noms convidats.

El mes d’octubre a les Biblioteques de Barcelona ja va començar fort amb la celebració del Festival Liternatura, dedicat a la relació entre literatura i natura. I és que aquest és un mes especialment intens a les Biblioteques de la ciutat, i amb diversos festivals literaris.

Tenim per exemple el Festival Literatura en Trànsit, en el marc del qual, dimecres 4 d’octubre i a la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé, Miqui Otero descobrirà l’univers literari de Francisco Casavella; i dijous 5, a la Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró, la protagonista serà l’escriptora de novel·la negra Rosa Ribas. També dins d’aquest festival, dissabte 7, a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda, les poetes Miriam Reyes i Núria Mirabet conversaran sobre el seu univers poètic i el procés de creació dels seus llibres.

Un altre festival serà el de Literatura Italiana de Barcelona. Es durà a terme del 13 al 15 d’octubre, i la Biblioteca Jaume Fuster rebrà la visita de Matteo B. Bianchi, Sebastià Portell, Viola Ordone, Marta Orriols, Elena Medel, Veronica Raimo i el col·lectiu d’escriptors Wu Ming.

Per altra banda, els escriptors i narradors Pablo Albo i Paula Carballeira participaran en una jornada literària del Festival Munt de Mots, divendres 20 d’octubre a la Biblioteca Xavier Benguerel.

Pel que fa al programa “Parlem amb”, dilluns dia 9 la Biblioteca Gabriel García Márquez rebrà la visita d’Emilie Pine, que conversarà sobre el seu nou llibre, Ruth y Pen. I dimecres dia 25 a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles, Abraham Verghese presentarà la seva darrera obra, El pacto del agua.

Els clubs de lectura organitzats per les Biblioteques de Barcelona tindran aquest mes la visita, entre d’altres, de Vicenç Villatoro, Núria Bendicho i Carlos Zanón. I afegir que dissabte dia 21 serà el torn de Blanca Llum Vidal, que participarà a l’Embosca’t de la Biblioteca Collserola – Josep Miracle.

Tota la informació, en aquest enllaç.