Eduardo Mendoza, Carlos Zanón i Daniel Vázquez presenten una novel·la inèdita de Vázquez Montalbán

Mon, 09/10/2023 - 07:00

Eduardo Mendoza, Carlos Zanón i Daniel Vázquez presenten una novel·la inèdita de Vázquez Montalbán

L'acte l'acollirà el 17 d'octubre la llibreria La Central del Raval, i l'actor Josep Maria Pou llegirà alguns fragments de l'obra.

Els lectors de Manuel Vázquez Montalbán estan d’enhorabona, perquè surt a la llum una novel·la fins ara inèdita de l’escriptor barceloní. Porta per títol Los papeles de Admunsen, la publica Navona, i el 17 d’octubre se’n farà una presentació a la llibreria La Central del Raval. Hi intervindran els escriptors Eduardo Mendoza i Carlos Zanón, i també Daniel Vázquez, fill del creador de l’inspector Pepe Carvalho. L’actor Josep Maria Pou farà una lectura d’alguns dels fragments de la novel·la. L’acte començarà a les 19 h.

A la sinopsi del llibre es pot llegir: “Los papeles de Admunsen ofereix un retrat mordaç i despietat dels anys seixanta a Barcelona, on es visibilitza per primera vegada a la literatura de Vázquez Montalbán la repressió de la dictadura, el desenvolupament d’una societat de consum, les noves idees i els canvis en la moralitat i els costums, així com l’exili interior del mateix autor. Aquesta edició, revisada i comentada per Jose Colmeiro, expert en l’obra de Montalbán, suposa una «caixa negra» fascinant de l’escriptor que dona algunes claus fins ara desconegudes sobre la seva pròpia vida i anticipa ja el seu estil madur i inconfusible, la seva àcida ironia i la seva insubornable crítica social; característiques que han convertit Manuel Vázquez Montalbán en una de les grans veus de la literatura espanyola i europea del segle passat i que confirmen que Los papeles de Admunsen és una troballa de màxima transcendència”.

Més informació, en aquest enllaç.