Art i activisme al QLit 2023

Tue, 17/10/2023 - 07:00

Art i activisme al QLit 2023

El festival de literatura queer se celebrarà entre el 19 i el 21 d'octubre al Centre LGBTI de Barcelona.

Bel Olid, Sebastià Portell i Ricard Ruiz Garzón són els comissaris del QLit 2023, un festival que reuneix alguns dels noms més destacats de l’art i l’activisme LGBTI+ i que enguany tindrà lloc del 19 al 21 d’octubre al Centre LGBTI de Barcelona (Comte Borrell, 22). Organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), la trobada proposa un ventall d’activitats divers, combinant la reflexió i l’anàlisi amb l’experimentació i amb moments per a la festa, i convida a assistir-hi persones lectores, escriptores i crítiques, i també interessades en la temàtica LGBTI+.

Al festival hi haurà parada de llibres de les llibreries Antinous i Prole. No cal inscripció prèvia per assistir-hi, i passats uns dies les sessions es podran visualitzar pel canal de YouTube de l’AELC.

Aquest és el programa previst:

Dijous 19 d’octubre
17.30 h — Conversa sobre llenguatge no binari. Amb Jun Moyano i Rudolf Ortega. Modera Míriam Martín Lloret.
18.45 h — Literatura en comunitat: clubs de lectura queer i feministes. Amb Hèctor Martínez (Assemblea Atzagaia), Josep Pintat (Llibreria La Carbonera) i Laura Pla Aumatell (Biblioteques de Barcelona). Modera Maria Escalas.

Divendres 20 d’octubre
17.30 h — Orgull, lluites, resistències. Conversa amb Martí Sales i Juny Siva. Modera Jessica Pulla.
18.45 h — Orgull editorial: com construir un catàleg amb sensibilitat LGBTI+. Amb Manolo Gil (Vincle), Aida Iglesias de Prada (Pol·len) i Anna Roca (L’Agulla Daurada). Modera Júlia Bertran.

Dissabte 21 d’octubre
12.00 h — Lliurament del VI Premis Imagina un amor de narrativa en llengua catalana de LGBTI+.
12.30 h — Recital poètic amb Nora Albert, Manuel Forcano i Salvador Jàfer.
17.00 h — Contacontes drag king amb Faraonix (activitat infantil).
18.15 h — Un boom de literatura gai? Conversa amb Adrià Aguacil, Gerard Guix i Francesc Soler. Modera Marina Vivó.
20.30 h — Llibre dels homes: Akelarre pòetic a La Calders. Amb Cati Coll, Maria Isern, Dolors Miquel, Laura G. Ortensi i Raquel Santanera. Després, fi de festa amb Roba Estesa (format acústic amb veu, guitarra i violí). Aquesta activitat tindrà lloc a La Calders (Passatge de Pere Calders, 9, Barcelona).

Podeu descarregar-vos aquí el programa.