Una conversa amb Abraham Verghese

Wed, 18/10/2023 - 07:00

Una conversa amb Abraham Verghese

L'autor etíop presentarà a la Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles la seva nova novel·la, 'El pacto del agua'.

El programa de les Biblioteques de Barcelona “Parlem amb” rebrà dimecres 25 d’octubre la visita de l’escriptor Abraham Verghese, que porta un nou llibre: El pacto del agua. La conversa tindrà lloc a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles a partir de les 18.30 h, i l’entrada és lliure.

Verghese va néixer a Addis Abeba (Etiòpia) el 1955. De pares indis, va estudiar Medicina a l’Índia i els Estats Units. Conegut pel seu innovador treball en l’atenció de la sida i la defensa de la medicina de família, ha publicat dos commovedors testimonis relacionats amb la seva professió: My Own Country i The Tennis Partner. Graduat al Taller d’Escriptura Creativa de la Universitat d’Iowa, Verghese és autor de Hijos del ancho mundo (Salamandra, 2010), una novel·la que ha venut més d’un milió i mig d’exemplars als Estats Units, s’ha traduït a més de vint idiomes i està en curs d’adaptació a la gran pantalla per Anonymous Content. Actualment, viu a Palo Alto (Califòrnia), on escriu, exerceix de metge i ensenya a la Facultat de Medicina de la Universitat de Stanford.

Pel que fa a El pacto del agua, és la història d’una família que pateix una peculiar aflicció: a cada generació, almenys una persona mor ofegada, a Kerala l’aigua és per tot arreu. A principis del segle XX, una nena de dotze anys és enviada amb vaixell per contraure matrimoni amb un home de quaranta anys a qui no coneix. A partir de llavors, la jove i futura matriarca, coneguda com a Big Ammachi, serà testimoni de canvis impensables: una història plena d’alegries, proves d’amor i lluita davant les adversitats.

Més informació, aquí.