Editorials catalanes i Barcelona Ciutat de la Literatura, presents a la Fira del Llibre de Frankfurt

Thu, 19/10/2023 - 17:58

Editorials catalanes i Barcelona Ciutat de la Literatura, presents a la Fira del Llibre de Frankfurt

La majoria d'empreses s'agrupen en un estand organitzat per Catalan Arts i hi ha la participació de l'Ajuntament de Barcelona.

No descobrim res de nou si diem que la Fira del Llibre de Frankfurt és la més important del sector a nivell internacional. Aquest 2023 se celebra entre el 18 i el 22 d’octubre, i fins a 37 editorials catalanes hi són presents agrupades en un estand organitzat per Catalan Arts, marca d’internacionalització de l’Institut Català de les Empreses Culturals compartit amb l’Institut Ramon Llull (IRL), el Gremi d’Editors i l’Ajuntament de Barcelona. A més a més, vint grups editorials catalans més tenen estand propi.

Les editorials de l’estand Catalan Arts són: 9 Grup Editorial, l’Agulla Daurada, Ara Llibres, Amsterdam, Arcàdia Editorial, Barcanova Editorial, Bellaterra Edicions, Blackie Books, Club Editor, Edicions Bromera, Coco Books, Ediciones La Cúpula, Editorial Flamboyant, Editorial GG, Galaxia Gutenberg, Grup Enciclopèdia, Grup 62, Libros del Asteroide, Libros del Zorro Rojo, La Llibreta Vermella, Manifest Editorial, Ned Ediciones, Norma Editorial, Open Books, Obrador Editorial, Pagès Editors, Raig Verd Editorial, Símbol Editors, Somnins, Tibidado Edicions, Tigre de Paper, La Topera Editorial, El Transbordador, Vegueta Edicions, Vibop Edicions, Voliana Edicions i Zahorí Books.

L’estand té per lema Catalonia, Land of Books; Barcelona, City of Literature, i s’emmarca en la línia d’accions que el Departament de Cultura duu a terme per impulsar la literatura catalana i la internacionalització del sector editorial. Reuneix representants del propi Departament, de l’Institut Ramon Llull, de l’Ajuntament de Barcelona, del Gremi d’Editors de Catalunya, de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana i de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

La Fira del Llibre de Frankfurt congrega cada any unes 7.000 empreses. Hi donen a conèixer les seves novetats i es calcula que el 80% dels contractes anuals de drets d’autor de l’àmbit editorial a nivell internacional se signen durant aquests dies.

Més informació, en aquest enllaç.