Presentació del catàleg de l'exposició 'Kataezome. El llegat artístic de Serizawa Keisuke'

Fri, 03/11/2023 - 07:00

Presentació del catàleg de l'exposició 'Kataezome. El llegat artístic de Serizawa Keisuke'

El 8 de novembre a les 18 h a la seu del carrer Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món.

Ricard Bru és l’autor del llibre-catàleg Kataezome. El llegat artístic de Serizawa Keisuke, una edició trilingüe en català, castellà i anglès que mitjançant un conjunt de veus especialitzades dibuixa un recorregut exhaustiu que travessa la història i l’origen de la col·lecció japonesa del Museu Etnològic i de Cultures del Món. La seu del carrer de Montcada del mateix Museu n’acollirà la presentació dimecres 8 de novembre a partir de les 18 h.

El llibre es deté en la figura de Serizawa —el seu context i la seva importància—, evoca la fascinació per l’art popular japonès del mateix mestre tèxtil i Eudald Serra i segueix l’artista japonès pel seu viatge a Espanya i, especialment, a Barcelona. Per primera vegada es presenta, de manera exhaustiva, un conjunt patrimonial inèdit i singular —del mateix Museu i d’altres col·leccions històriques conservades a Catalunya— en la que és una de les principals col·leccions d’obres de Serizawa i els seus deixebles conservades fora del Japó.

La publicació l’edita l’Ajuntament de Barcelona i passa a formar part de la col·lecció “Arts a la Ciutat”. La il·lustració hi té un paper cabdal, i a manera de colofó i amb el títol “Experimentacions contemporànies”, el llibre estira el fil d’aquesta tradició cultural fins a arribar a les expressions artístiques més actuals, amb les artistes japoneses establertes a Catalunya Mako Artigas i Yoko Kataoka, i cinc artistes de l’Escola Massana.

Més informació, en aquest enllaç.