Escriptores i artistes celebren el llegat de Maria-Mercè Marçal

Wed, 08/11/2023 - 07:00

Escriptores i artistes celebren el llegat de Maria-Mercè Marçal

En les IX Jornades marçalianes, el 16 de novembre al CCCB.

A partir d’un text de Meditacions sobre la fúria de Maria-Mercè Marçal, diferents escriptores i artistes exploraran, en les IX Jornades marçalianes, la influència de la fúria en l’obra i el pensament de l’escriptora. La cita serà dijous 16 de novembre a partir de les 18 h a l’espai Mirador del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i les entrades es poden adquirir anticipadament.

En una conversa amb Neus Aguado Giménez (L’ominosa omissió com a punt de partida), Caterina Riba Sanmartí (Fúries entre els versos) i Fina Llorca Antolín (Articular la veu de la Fúria) s’analitzarà la fúria en l’obra i en el pensament de la poeta. A  continuació, Maria Rodó de Zárate (El lesbianisme feminista de Maria-Mercè Marçal, avui), Júlia Ojeda Caba (El feminisme nacionalista català. Una actualització hereditària) i Georgina Monge López (Dones i lletres: Desigualtats de gènere en l’àmbit literari) parlaran sobre el llegat de les fúries de Marçal.

Les Jornades també comptaran amb les actuacions de l’artista visual Francesca Llopis Planas i la cantant Gemma Humet Alsius. L’acte està moderat per la periodista i poeta Aina Torres Rexach de la Fundació Maria-Mercè Marçal.

Més informació, aquí.