Laura Gost, guanyadora del premi Proa de novel·la

Wed, 08/11/2023 - 10:29

Laura Gost, guanyadora del premi Proa de novel·la

Amb 'Les cendres a la piscina', una història de tres generacions d'una família mallorquina.

El 5è premi Proa de novel·la, dotat amb 40.000 € i atorgat per l’editorial Proa, del Grup62, és per a l’escriptora Laura Gost (Sa Pobla, 1993), amb Les cendres a la piscina. L’autora hi narra la història de tres generacions d’una família mallorquina, començant per Sebastià, un home que als anys cinquanta va passar de ser pagès a convertir-se en un hoteler milionari.

Sobre la novel·la, Gost ha declarat: “La seva concepció és inseparable d’un fet personal, que em va significar un impacte: a començament d’any van morir els meus padrins, amb una setmana de diferència. A final de l’any passat havia començat a escriure essent molt conscient que la seva desaparició era imminent. De manera que aquesta novel·la reflecteix la voluntat de retenir unes vides, unes històries, que afecten unes persones que jo he estimat, però que només he conegut parcialment. És una generació, la del meu padrí, que va viure un seguit de canvis frenètics, un canvi de paradigma radical i molt transversal. Concretament, el personatge d’en Sebastià, s’inspira en el meu padrí patern”.

L’obra, que conté moments d’ironia i d’humor, i també moltes referències pop, arribarà a les llibreries el 15 de novembre. Abans de Gost han obtingut el premi Proa Jordi Nopca, Francesc Serés, Maite Salord i Martí Domínguez.

Fotografia Laura Gost: Grup62.