Un cafè amb Goran Simić

Mon, 13/11/2023 - 12:42

Un cafè amb Goran Simić

El poeta bosnià visita Barcelona per presentar el seu poemari 'Els meus dies feliços al manicomi'.

El PEN Català organitza una trobada amb el poeta bosnià Goran Simić amb motiu del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit. L’acte tindrà lloc dimecres 15 de novembre a les 16 h al Cercle Artístic Sant Lluc, i si s’hi vol assistir cal enviar un correu electrònic a pen@pencatala.cat.

Simić visitarà Barcelona per parlar del seu poemari Els meus dies feliços al manicomi (LaBreu Edicions), una antologia personal sobre el setge de Sarajevo, on va haver de sobreviure durant els 1.425 dies que va durar. El poeta va poder abandonar la ciutat el 1996 gràcies a l’ajut de PEN Internacional i es va establir a Canadà. L’autor és considerat una de les veus poètiques més colpidores que van documentar la tragèdia de Bòsnia.

A més de Simić, a la presentació també hi participaran Simona Škrabec, traductora d’Els meus dies feliços al manicomi, i Laura Huerga, presidenta del PEN Català.

Homenatge a l’escriptora ucraïnesa Viktòria Amèlina

També en el marc del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit, el 16 de novembre a les 18.30 h a la Biblioteca Jaume Fuster es farà un homenatge a Viktòria Amèlina, l’escriptora i periodista ucraïnesa assassinada per les forces armades russes en un atac amb míssils contra edificis civils a la ciutat de Kramatorsk.

L’homenatge també vol ser un record per tots aquells escriptors i periodistes ucraïnesos que han perdut la vida durant la invasió russa. Moderat per Cristina Mas,  Héctor Abad Faciolince, escriptor colombià i impulsor de la campanya ‘Aguanta Ucrania’,  dialogarà amb Volodýmyr Yermòlenko, president del PEN Ucraïna, i amb Carles Torner. L’homenatge també comptarà amb l’actuació musical de Sergey Maiboroda i Anna Slizínova, membres del col·lectiu Unlock Art, i amb les intervencions del director de l’ICIP, Kristian Herbolzheimer, i la presidenta del PEN Català, Laura Huerga.

Ho organitzen l’ICIP, Biblioteques de Barcelona i el PEN Català.

Més informació, aquí.