El PEN Català obre 'La càpsula del temps'

Mon, 04/12/2023 - 12:44

El PEN Català obre 'La càpsula del temps'

El projecte tindrà una durada de 25 anys i vol establir un diàleg entre present i futur a través de la literatura.

Dimarts 5 de desembre a les 19 h i a la Biblioteca Nacional de Catalunya el PEN Català presentarà el projecte “La càpsula del temps”.

El passat abril, coincidint amb la cloenda dels actes per commemorar el centenari del PEN Català, l’entitat va fer un encàrrec a dos socis de generacions diferents: el poeta i traductor Antoni Clapés i l’escriptora Alba Dalmau. Fruit d’aquell encàrrec va néixer aquest projecte, que s’inicia ara i acabarà el 2047, amb la celebració del 125è aniversari del PEN. Cada any l’entitat escollirà un autor o autora i li encarregarà un text inèdit que es dipositarà a la Biblioteca de Catalunya i al qual ningú tindrà accés fins al 2047. A més d’aquest encàrrec, l’autor o autora escollit esdevindrà durant aquell any el o la portaveu literària del PEN. Una mena d’ambaixador/a amb la missió de promoure i donar a conèixer els valors que defensa l’entitat.

L’objectiu del projecte és establir un diàleg entre present i futur des de la literatura. Reflexionar sobre els reptes de la nostra societat i les expectatives i els desitjos que projectem sobre el futur.

A l’acte de presentació, conduït per Júlia Bertran, hi intervindran Perejaume, artista creador de l’artefacte; Alba Dalmau i Toni Clapés, socis del PEN i impulsors del projecte, i Lluís Solà i Marta Pera, primers ambaixadors del projecte.

Més informació, en aquest enllaç.