Oberta la convocatòria del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2024

Thu, 21/12/2023 - 13:25

Oberta la convocatòria del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2024

El període d'admissió d'originals acabarà divendres 9 de febrer a les 20.15 h.

L’Ajuntament de Barcelona convida els ciutadans i les ciutadanes a concórrer al Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2024. Amb més de 150 anys de trajectòria fructífera, els Jocs Florals de Barcelona són l’ex­pressió del desig de l’Ajuntament de Barcelona de donar continuïtat i implicació en la cultura del nostre temps a aquest certamen medieval recuperat a la Renaixença. Un concurs literari de primera magnitud i un dels més antics d’Europa i del món.

Els treballs que optin al premi han de ser originals, inèdits, de poetes vius, d’una extensió similar a la d’un llibre convencional de poesia i d’un mateix autor o autora. Només es pot presentar un poemari per autor o autora. A la portada dels treballs hi ha de constar el títol de l’obra i, a l’interior, el nom i els cognoms de l’autor i les seves dades de contacte. Si algun dels poemes del recull han estat publicats, l’autor o autora ha d’indicar quins són i on s´han publicat. En cap cas, però, el nombre de versos que hagin estat publicats no pot superar el deu per cent de la totalitat de versos de l’obra.

S’han d’enviar sis exemplars dels treballs a l’Oficina Ciutadana de la Cultura del Palau de la Virreina (La Rambla, 99, 08002 Barcelona), o lliurar-los directament al mateix lloc, de dilluns a diumenge, de 10.15 a 20.15 h.

S’atorgarà un únic premi al millor recull de poemes en llengua catalana de tema lliure. Aquest premi està dotat amb 9.000 euros, import sobre el qual s’ha de practicar la retenció establerta per la normativa tributària vigent, i l’obra es publicarà posteriorment a una editorial especialitzada en l’edició de llibres de poesia en llengua catalana.

Hi ha temps de presentar els poemaris fins al 9 de febrer a les 20.15 h. L’acte de lliurament del premi tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona durant el mes de maig de 2024, en el marc del festival Barcelona Poesia.

Podeu consultar o descarregar-vos les bases del Premi, aquí.