Miquel Desclot presenta una nova versió de 'Desconhort', de Ramon Llull

Thu, 11/01/2024 - 17:50

Miquel Desclot presenta una nova versió de 'Desconhort', de Ramon Llull

En l'acte, el poeta i traductor s'acompanyarà de Joan Santanach i d'Albert Pijuan.

La llibreria Finestres acollirà dilluns 15 de gener a partir de les 19 h la presentació d’una nova versió del llibre Desconhort, de Ramon Llull, versió a càrrec del poeta i traductor Miquel Desclot. Es tracta d’un text que Llull va escriure quan era gran i se sentia en crisi.

A més de Desclot, a l’acte hi intervindran el medievalista i professor de la Universitat de Barcelona Joan Santanach, expert en l’obra del savi català més il·lustre i universal, i l’escriptor Albert Pijuan, autor d’un llibre irreverent sobre la vida de Ramon Llull. El periodista Francesc Bombí-Vilaseca moderarà la presentació.

Publicat per primera vegada el 1295, el Desconhort és un poema de 69 estrofes monorimes de 12 versos alexandrins, que calia recitar al so del poema èpic carolingi, avui perdut, Berart de Montdidier. Es tracta d’un treballat debat en vers entre Ramon i un ermità, primer reticent i després entusiasta, a propòsit del programa artístic del beat, que recupera amb finalitats propagandístiques les tècniques literàries a què Llull havia renunciat quan es va convertir i va abandonar la poesia trobadoresca.

Més informació, en aquest enllaç.