Clubs de lectura a mida i virtuals per començar l'any

Mon, 15/01/2024 - 07:00

Clubs de lectura a mida i virtuals per començar l'any

Entre molts altres títols es comentaran 'Apeirògon', de Colum McCann, o 'A les dues seran les tres', de Sergi Pàmies.

Aquest primer trimestre de l’any, les Biblioteques de Barcelona proposen nous clubs de lectura de temàtica molt variada, i n’hi haurà tant de presencials com de virtuals.

Un dels clubs més matiners de 2024 desxifrarà les claus del conflicte Palestina-Israel a la Biblioteca Poble-Sec – Francesc Boix, on Jordi Armadans acostarà les persones participants a la novel·la Apeirògon, de Colum McCann.

Al febrer, a la Biblioteca Gabriel García Márquez, es comentaran textos que aborden la migració llatinoamericana a Espanya dels últims 30 anys. I quan Barcelona es torni més negra i criminal que mai amb el festival BCNegra, les biblioteques Canyelles i Jaume Fuster faran un recorregut per les obres de la literatura més negra i criminal que us pugueu imaginar.

El mes de febrer també té veu de dona a les biblioteques. A la Biblioteca Vallcarca i els Penitents – M. Antonieta Cot, tres llibres escrits per dones periodistes remouran consciències, i a la Biblioteca Francesca Bonnemaison es parlarà d’autoficció en femení.

Al març, a la Biblioteca Gabriel García Márquez hi serà Sergi Pàmies, per conversar sobre el seu últim llibre, A les dues seran les tres. I aprofitant l’exposició Subúrbia, la construcció del somni americà del CCCB, la Biblioteca Sant Pau – Santa Creu plantejarà un recorregut literari per la subúrbia i les seves carreteres secundàries.

Per tancar el trimestre, la Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte proposa saber més sobre les realitats fora de la norma cishetero, trenant sensibilitats, afectes i lluites polítiques.

Pel que fa als clubs de lectura virtuals, l’any comença amb obres seleccionades de les millors  editorials del país, clubs que seran conduïts pels i les seves editores. Seguirà amb el descobriment d’obres escrites originàriament en eusquera en el Club de lectura de Literatura basca, i també amb un Club de lectura de Literatura periodística. I amb motiu del BCNegra, que se celebrarà del 5 a l’11 de febrer, podreu descobrir relats ben negres i criminals als clubs de lectura de novel·la negra: Nuestros muertos, de Rosa Ribas, Venganza, de Javier Díez Carmona, Sobre los huesos de los muertos, d’Olga Tokarczuk i El último verdugo, de Toni Hill.

Més informació, aquí.