Clara Queraltó, guanyadora del novè premi Llibres Anagrama

Tue, 16/01/2024 - 13:36

Clara Queraltó, guanyadora del novè premi Llibres Anagrama

Amb la novel·la titulada 'Com el so d’un batec en un micròfon'.

“Una faula incòmoda que ens recorda que les primeres etapes de l’amor són, en el fons, una forma de prejudici”. Són paraules de Guillem Gisbert, membre del jurat dels premi Llibres Anagrama, per definir la novel·la guanyadora, Com el so d’un batec en un micròfon, de Clara Queraltó. També des del jurat, Sergi Pàmies n’ha dit: “La idea del batec no és solament una metàfora, sinó també una veritat que marca el ritme, l’estil i les emocions d’aquesta novel·la”. El 9è premi Llibres Anagrama de Novel·la està dotat amb 12.000 euros i s’hi han presentat 106 originals.

El text de Queraltó narra la relació entre una jove de divuit anys i un home a punt de fer-ne quaranta. L’autora explica que “volia parlar del desig, de la part apresa i de la part irracional que també té el desig”. La novel·la, que arribarà a les llibreries unes setmanes abans de Sant Jordi, explora els mecanismes de la seducció i de l’atracció entre contraris. Amb una llengua precisa i un estil depurat, Clara Queraltó ha donat forma a un joc de miralls absorbent i pertorbador que funciona amb precisió mil·limètrica.

Clara Queraltó (El Pla del Penedès, 1988) és filòloga i escriptora, especialitzada en teoria de la literatura. Treballa com a professora de llengua i literatura catalana a joves.