L'escriptor Javier Zamora conversa amb la periodista Eileen Truax sobre l'experiència de la migració

Tue, 23/01/2024 - 07:00

L'escriptor Javier Zamora conversa amb la periodista Eileen Truax sobre l'experiència de la migració

Al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) el 31 de gener a les 18.30 h.

“Memòries d’un viatge impossible” és el nom que el Centre de Cultura de Barcelona (CCCB) ha posat a la conversa que mantindran l’últim dia de gener l’escriptor, poeta i activista Javier Zamora i la periodista Eileen Truax. En el diàleg, que començarà a les 18.30 h i per al qual es poden comprar entrades (al preu de 3 €) anticipadament, es parlarà sobre l’experiència de la migració arran de la publicació de Zamora titulat Solito.

Quan Javier Zamora tenia nou anys li van dir que podia començar el «viatge». Dies després va deixar la petita vila d’El Salvador on vivia, va emprendre a peu, i sota la tutela d’un coiot, un periple de més de dos mesos fins arribar a la frontera dels EUA, on l’esperava la seva mare, a qui feia anys que no veia, i el seu pare, de qui no se’n recordava. Aquesta experiència li va deixar una empremta per a tota la vida que anys després va relatar a Solito (Edicions del Periscopi i Penguin Random House, 2024), una obra que ha estat considerada com un dels millors llibres de 2023 per prestigiosos mitjans com The New York Times Book Review.

Zamora forma part d’una generació d’escriptors migrats als Estats Units que estan obrint nous camins en la literatura llatinoamericana. La periodista mexicana Eileen Truax està especialitzada en migració i política.

Per a més informació de l’acte, cliqueu l’enllaç.