Un club de lectura per desmuntar desigualtats

Mon, 22/01/2024 - 13:11

Un club de lectura per desmuntar desigualtats

Constarà de tres sessions, la primera el 6 de febrer, i tindrà lloc a la Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot.

A través de tres llibres, les persones participants al club de lectura titulat “Desmuntant desigualtats” s’acostaran a experiències que narren episodis de racisme, masclisme o xenofòbia. Experiències marcades per desigualtats socioeconòmiques, guerres, la llei d’estrangeria o el patriarcat, però que alhora porten a entendre lluites i reivindicacions promogudes des de l’esperança, el feminisme, l’empatia i els somnis de futur. Tres llibres escrits per dones periodistes que remouen consciències i obren debats necessaris.

La conducció de les sessions anirà a càrrec de Claudia Frontino, fotògrafa i periodista, i totes es faran a la Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot. La primera serà dimarts 6 de febrer i es comentarà Tan sols viure (Pagès, 2020), de Sara Montesinos i Martí Albesa. El mes següent, en concret el dia 5 de març, es parlarà de Dones Valentes (Ara Llibres, 2022), de Txell Feixas Torras. Finalment, la sessió de dimarts 9 d’abril tractarà de Mira’m als ulls (Random House, 2018), de Miriam Hatibi. L’hora d’inici de les tres sessions serà a les 18 h i cadascuna tindrà una durada d’una hora i mitja. Les inscripcions es poden fer aquí.

En paral·lel al club de lectura, a la mateixa biblioteca es podrà visitar l’exposició Dones sense llar, històries de supervivència, oberta del 31 de gener fins a l’11 de març.