El Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any 2023, per a Imma Monsó

Wed, 31/01/2024 - 10:37

El Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any 2023, per a Imma Monsó

Gràcies al llibre 'La mestra i la Bèstia'.

Entre finals de gener i en el decurs de febrer es lliuren diferents i importants premis literaris. Un d’ells, que atorga Òmnium Cultural, premia la millor novel·la en català publicada en el decurs de l’any anterior. Un premi dotat amb 25.000 € (5.000 € dels quals per a promoció). En la que és la setena edició d’aquest guardó, la guanyadora ha estat l’escriptora lleidatana Imma Monsó, per la seva novel·la La mestra i la Bèstia (Llibres Anagrama). Es tracta d’una obra plena d’intel·ligència i humor sobre una noia que aprèn a llegir entre línies la història del seu país.

El jurat l’ha escollit per unanimitat d’entre les tres finalistes. Les altres dues novel·les que han arribat a la final han estat A casa teníem un himne, de Maria Climent, i Una vegada va ser estiu la nit sencera, d’Elisabet Riera.

Imma Monsó (Lleida, 1959) és autora de vuit novel·les, tres reculls de contes, un parell de llibres per a joves i una crònica. Ha guanyat els premis Prudenci Bertrana i Cavall Verd per Com unes vacances (1998); Ciutat de Barcelona per Millor que no m’ho expliquis (2003); Salambó, Maria Àngels Anglada, Terenci Moix i Scrivere Per Amore per Un home de paraula (2006), i Ramon Llull per La dona veloç (2012). L’any 2013 va obtenir el Premi Nacional de Cultura.