Tartu Ciutat de la Literatura convoca residència literària

Thu, 08/02/2024 - 07:00

Tartu Ciutat de la Literatura convoca residència literària

És oberta a escriptors i traductors, es farà la propera primavera, i el termini de presentació de sol·licituds finalitza el 20 de febrer.

Un any més, Tartu, la segona ciutat més gran d’Estònia, obre una convocatòria per a una residència literària de dos mesos en aquesta Ciutat de la Literatura UNESCO.

Poden optar a la residència escriptors i traductors (que tradueixen de l’estonià a altres idiomes) d’arreu del món, i sempre i quan es compleixin determinats criteris, entre els quals tenir un nivell d’anglès o d’estonià mitjà o superior, haver publicat com mínim un llibre (de ficció o no ficció) o traducció, i estar disposat a participar en la vida literària local.

L’estada serà de dos mesos, durant l’abril i maig d’aquest 2024, i les persones residents s’allotjaran a l’antic Museu Karl Ristikivi. Karl Ristikivi (1912–1977) va ser un reconegut escriptor estonià les obres del qual es consideren els textos bàsics de la prosa estoniana del segle XX. L’apartament, propietat de l’Ajuntament de Tartu i gestionat per la Societat Literària d’Estònia, va ser la seva darrera residència al país abans del seu exili a Suècia l’any 1943.

La persona resident tindrà una beca de 1.200 € (600 € cada mes) i també se li donarà una compensació per als viatges d’anada i tornada de fins a 350 €. A Tartu participarà en la vida literària cultural de la població i podrà preparar una obra literària. A més, aquest 2024, Tartu és la Capital Europea de la Cultura, i sota el títol The Arts of Survival, oferirà un ampli ventall d’esdeveniments i activitats.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 20 de febrer. Els resultats es donaran a conèixer com a molt tard el 4 de març. L’anunci es publicarà al lloc web de Tartu City of Literature i a la seva pàgina de Facebook.