La ciutat finlandesa de Kuhmo obre un concurs literari per a joves autors entorn de les llengües maternes

Thu, 15/02/2024 - 07:00

La ciutat finlandesa de Kuhmo obre un concurs literari per a joves autors entorn de les llengües maternes

Hi ha temps de presentar els escrits fins al 29 de març.

Quina és la meva llengua materna? Què significa per a mi aquesta llengua? Com ha modelat la meva identitat? Quina és la paraula més bonica en la meva llengua? Aquestes són algunes de les qüestions que la Jutun Juuri – Root of the Chatter Writing Competition proposa com a base per escriure un text per participar en aquest concurs organitzat per la Ciutat de la Literatura de Kuhmo. La convocatòria s’adreça a joves entre 15 i 21 anys que resideixin en alguna de les Ciutats de la Literatura UNESCO —Barcelona n’és una—, i hi ha temps fins al 29 de març d’enviar els escrits.

Les redaccions han de tenir entre 800 i 1.500 paraules, i cal presentar-les en la llengua materna i traduïdes a l’anglès —en el cas que la llengua materna sigui l’anglès, les bases proposen que s’usi un dialecte local). El jurat valorarà els textos escrits en anglès, mentre que les versions originals es mostraran en una exposició públic que es farà al municipi finlandès.

La persona que guanyi el concurs rebrà 400 € de premi i l’opció d’interpretar el text en un acte literari que es durà a terme a Kuhmo. També hi haurà guardons, en forma de llibres, per al segon i tercer classificats.

Més informació, en aquest enllaç.