Convocades les residències d'escriptors de la Fundació Jan Michalski

Tue, 11/06/2024 - 07:00

Convocades les residències d'escriptors de la Fundació Jan Michalski

Els formularis de sol·licitud per a l'any 2025 es poden enviar fins al 26 d'agost d'enguany.

La Fundació Jan Michalski compta amb un grup de set mòduls residencials diferents que estan disponibles per als escriptors i traductors convidats a residències de diferents períodes de temps. Les residències que convoca aquesta fundació són obertes a tota mena d’escriptura i a totes les llengües, si bé dona prioritat a escriptors i traductors literaris. El període de sol·licitud de residència literària per a l’any vinent ja és obert, i hi ha temps d’enviar els formularis complets fins al 26 d’agost d’aquest 2024.

Un tret diferencial respecte a la majoria de residències que es convoquen és que aquestes poden ser individuals o bé per parelles que treballin un projecte en comú. A més, un percentatge es reserven per a autors i autores que es dediquen a “l’escriptura de la natura”, una forma de ficció o no-ficció creativa que alça la conscienciació sobre la natura, prepara per a un futur més sostenible i ajuda a entendre millor les interconnexions socioambientals i l’impacte de les accions humanes sobre la natura.

Les residències poden tenir durades diferents, des de dues setmanes fins a tres mesos. La durada de l’estada ha de coincidir amb l’abast del projecte. No hi ha restriccions d’edat ni de nacionalitat i s’accepten des d’autors i autores principiants fins a veterans. Les sol·licituds es valoraran en funció de tres criteris: la qualitat literària del projecte, la trajectòria professional del candidat i si la durada de l’estada coincideix o no amb l’abast del projecte. Les sol·licituds dels principiants s’avaluen en funció de la qualitat del projecte i de la motivació que són capaços de transmetre en la seva aplicació.

Les despeses de desplaçament dels residents cap a i des del seu domicili aniran a càrrec de la Fundació. Els residents rebran un subsidi setmanal de 400 CHF (uns 415 €). La Fundació ofereix esmorzar i dinar a les persones residents.

Ubicació

La Fundació Jan Michalski es troba als peus de les muntanyes del Jura suís a Montricher. El poble és a uns 30 minuts de Lausana i a una hora de Ginebra. Es pot arribar a Montricher des de Morges amb tren.

Sis “cabanes” de les residències tenen vistes al llac de Ginebra i als Alps, mentre que una setena està orientada cap als vessants boscosos del Jura. Hi ha una altra cabana que serveix com a cuina i zona d’estar comú on els escriptors residents poden cuinar junts, socialitzar-se i relaxar-se.

Trobareu tota la informació en aquest enllaç.