Un passeig per la 'Barcelona esgrafiada'

Thu, 13/06/2024 - 07:00

Un passeig per la 'Barcelona esgrafiada'

Es presenta aquest llibre-guia, obra de Lluís Duran, dimecres 19 de juny a les 17.30 h al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - llibreria La Capell.

En el marc de les Setmanes d’Arquitectura, Barcelona Llibres presenta Barcelona esgrafiada, una guia que convida el lector a fer una passejada per descobrir la pell de l’arquitectura i gaudir d’aquest patrimoni ric d’orles, figures, motius florals, garlandes, sanefes i, fins i tot, anuncis publicitaris tatuats a les façanes que evoquen la singularitat i l’elegància de tots els edificis de la ciutat. El llibre inclou codis QR per localitzar els edificis esgrafiats.

Hi participaran Maria Buhigas, arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona; Lluís Duran, autor del llibre, i Joan Casadevall, arquitecte i director del Gabinet del Color, SL, acompanyats per Carles Cols, periodista. L’acte tindrà lloc dimecres 19 de juny a partir de les 17.30 h al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya – llibreria La Capell, i l’entrada és lliure.

La fisonomia de Barcelona és diversa, com també ho és la seva gent. Els esgrafiats —tècnica decorativa aplicada als revestiments murals des del segle XVII fins a l’actualitat— són una característica específicament barcelonina que embelleix les construccions urbanes i atorga una personalitat única a cada edifici.

Més informació, en aquest enllaç.