Prop de 300 expositors i 270 activitats a la 42a edició de La Setmana del Llibre en Català

Tue, 16/07/2024 - 11:49

Prop de 300 expositors i 270 activitats a la 42a edició de La Setmana del Llibre en Català

Se celebrarà excepcionalment al passeig de Lluís Companys entre el 20 i el 29 de setembre.

86 casetes de llibreries i editorials amb 298 expositors i altres espais on s’hi faran prop de 270 activitats, moltes de les quals en algun dels 3 escenaris que hi haurà. 6.500 m2 dedicats al llibre en català. Són només algunes de les xifres de la 42a edició de La Setmana del Llibre en Català, una edició en què sens dubte les grans novetats són el canvi de dates i d’ubicació. Excepcionalment, i a causa de la celebració de la Copa Amèrica, La Setmana deixarà el Moll de la Fusta per passar a ocupar el passeig de Lluís Companys, i s’endarrerirà alguns dies respecte a les seves dates habituals: tindrà lloc del 20 al 29 de setembre. Coincidirà, per tant, en algunes jornades amb la Mercè, la Festa Major de Barcelona.

D’actes i activitats n’hi haurà per a tots els públics, amb presentacions de llibres, recitals poètics, concerts, debats, converses amb autors nacionals i internacionals, signatures de llibres i rutes literàries. Dissabte 21, La Setmana obrirà les seves portes fins les 22.30 h i tindrà lloc el concert “La Mercè a La Setmana”, amb el grup L’Arannà i amb la literatura com a protagonista, un espectacle que té el suport del Departament de Festes de l’Ajuntament de Barcelona i la revista Enderrock. Justament, en coordinació amb La Mercè, a la plaça del Nord, que serà l’univers MAC de les arts de carrer, també s’hi organitzaran dos espectacles de dansa inspirats en dos autors catalans: Josep Ma. Espinàs i Carme Riera.

Una llarga llista d’autores i autors

Tres autors internacionals visitaran La Setmana en col·laboració amb el CCCB: l’escriptor irlandès de true crime Mark O’Connell, l’autora escocesa Kirsty Logan; i l’ornitòleg i escriptor Stanislaw Lubienski. La periodista Anna Guitart, a través de DO Catalunya, farà entrevistes en profunditat a diferents autors, entre els quals Mireia Calafell, Toni Sala i Adrià Pujol. També seran presents a La Setmana per parlar dels seus últims llibres Eva Baltasar, Antònia Carré, Miquel Bonet, Xavi Coral o Abrahan Orriols.

Les persones assistents a l’esdeveniment trobaran prop de 130 novetats editorials d’aquesta tardor. Les de Laia Aguilar, Tuli Márquez, Mercè Ibarz, Elisenda Solsona, David Moragas, Laura Piñol i Sergi Belbel en seran només algunes.

Premi Trajectòria i Premi Difusió

En la roda de premsa de presentació del programa d’aquest any, l’organització de La Setmana també ha fet públics els guardonats amb el premis Trajectòria i Difusió. El 28è Premi Trajectòria, que es lliura anualment des del 1997 a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació, recau aquest any en Pilarín Bayés (Vic, 1941), una de les grans il·lustradores del nostre país. Pel que fa al 4t Premi Difusió, que lliura la junta d’Editors.cat i que reconeix una personalitat pública que destaca per contribuir de manera notable a la divulgació, foment, promoció i projecció de l’edició i la literatura en català en el seu espai professional, es lliura al periodista Marc Giró (Barcelona, 1974), per la seva tasca divulgativa del llibre en català a partir del seu programa de ràdio Vostè primer (RAC1).

Trobareu tota la informació de la 42a edició de La Setmana del Llibre en Català al seu web.