Joan Maragall torna a casa

Tue, 21/09/2021 - 07:00

Joan Maragall torna a casa

Les representacions tenen lloc cada primer dilluns de mes.

Articles, poemes i correspondència de l’escriptor i poeta Joan Maragall són la base de l’espectacle que cada primer dilluns de mes, sempre que no sigui dia festiu, es pot seguir al menjador de la casa de Sant Gervasi on va viure Maragall, habitatge conservat com quan hi vivia. La representació és una iniciativa de l’Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya, i l’autoria recau en Josep Maria Jaumà. Jep Barceló n’és l’únic intèrpret, i, caracteritzat de Maragall, explica als assistents aspectes de la seva vida però també les seves idees, sentiments i alguns dels esdeveniments socials, culturals i polítics del seu temps. En paraules dels organitzadors, l’espectacle, titulat Maragall a casa, és “una classe viva de cultura catalana i de responsabilitat cívica d’un intel·lectual”.

Amb direcció de Dolors Vilarasau, completa els crèdits Joan Alavedra, compositor de la música que s’escolta al llarg de la representació. Aquest octubre la proposta enceta la seva onzena temporada. De moment hi ha previstes funcions els dies 4 d’octubre, 8 de novembre i el 13 de desembre. Per assistir-hi cal trucar al telèfon 699 57 39 22.

Nascut a Barcelona el 1860 i mort a la capital catalana el 1911, Joan Maragall va ser una figura clau de la poesia modernista de tombant del segle XIX al XX.