Paragrafies: llibres de dansa

Wed, 12/08/2020 - 11:09

Paragrafies: llibres de dansa

La nova col·lecció de l’Institut del Teatre, el Mercat de les Flors i l’editorial Comanegra.

Dansa contemporània i llibres, què tenen a veure en aquesta notícia? Ara ambdues ballaran juntes en la nova col·lecció de monogràfics sobre coreògrafs catalans que edita Mercat de les Flors, Institut del Teatre i Editorial Comanegra. Neix fruit d’entendre la dansa alhora com a eina de creació i de pensament.

 

«Paragrafies» és el nom de la col·lecció, i posa a l’abast del públic en general el “coneixement intel·lectual que neix i es construeix des de l’experiència compartida de coreògrafs i ballarins”. Els diferents volums que la conformaran, tenen com a objectiu valorar, fer visible i transmetre el pensament coreogràfic i l’univers poètic i conceptual dels creadors de la dansa.

 

Es tracta d’una col·lecció amb vocació de testimoni, de llegat dels artistes d’aquesta disciplina, la qual eixamplarà la informació i memòria que hi ha sobre la pràctica de la dansa. Reunirà coreògrafs de diverses estètiques, generacions o escriptures coreogràfiques.

 

«Paragrafies», és una col·laboració entre l’Institut del Teatre, el Mercat de les Flors i l’editorial Comanegra, que “té com a objectiu crear un arxiu de pensament pràctic i efímer, un pensament que demana amb urgència de ser comunicat”.

 

Els dos primers títols publicats són: “El que m’agradaria que la dansa fos”, de Cesc Gelabert, i “Discozombi”, de Pere (Gay) Faura.