Un recorregut per deu espais mítics de la literatura

Tue, 18/07/2023 - 07:00

Un recorregut per deu espais mítics de la literatura

La Biblioteca Jaume Fuster acull l'exposició 'Regions imaginàries', que es pregunta fins a quin punt una geografia concreta pot ser la base real d'un món fantàstic.

La tarda del 20 de juliol obrirà portes a la Biblioteca Jaume Fuster l’exposició titulada Regions imaginàries. Un viatge per geografies literàries, que fa un recorregut per deu indrets que es destaquen en el llibre Regiones imaginarias: en busca de los lugares míticos de la literatura, treball coordinat per Luis Fernández Zaurín i Bernardo Gutiérrez. La mostra fa un trajecte pel Macondo de Gabriel García Márquez, la Santa María de Juan Carlos Onetti o la Comala de Rulfo, amb l’objectiu que qui la visiti es pregunti fins a quin punt la ficció pot modificar la realitat, alterar-la o influir-hi, o també en quina mesura una geografia concreta pot ser la base real d’un món fantàstic.

Dirigida per Biblioteques de Barcelona, l’exposició té la col·laboració de l’Associació Regiones Imaginarias, i hi ha fotografies de Sandra Balsells, Guillermo Barberà, Óscar Bonilla, Marta Calvo, Albert Ferrer, Jaime León, Daniel Loewe, Kim Manresa, Patricia Martisa i Rex Miller. Es podrà visitar fins al 15 d’octubre, i es faran les següents activitats paral·leles:

Geografia de l’inexistent
Dilluns, 18 de setembre, a les 18.30 h

El debat abordarà tant els processos creatius de construcció de mons imaginaris a partir de territoris reals, com el naixement de geografies, cartografies i mapes tangibles de llocs inexistents.

La realitat de la ficció
Dilluns, 2 d’octubre, a les 18.30 h
La sessió s’endinsarà en les característiques de les regions que van inspirar les diferents regions imaginàries de l’exposició.  Característiques físiques, humanes, literàries, màgiques.

Trànsits
Dilluns, 9 d’octubre, a les 18.30 h
La sessió versarà sobre la influència que les regions imaginàries de la literatura tenen als territoris que les van inspirar. La pregunta de fons és fins a quin punt la ficció pot modificar la realitat, alterar-la o influir-hi.

Més informació, en aquest enllaç.