Lectures explosives. Clubs de lectura augmentada.

Lectures explosives. Clubs de lectura augmentada és un programa en el qual hi participen l’Institut de Cultura de Barcelona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona. Els Clubs de lectura augmentada volen ser una eina de promoció de la lectura amb la qual fer arrelar entre els joves la idea que la lectura pot esdevenir un fet recordable i, consegüentment, un fet recuperable. A la dinàmica habitual dels clubs de lectura: lectura d’un llibre i comentari en l’aula, s’hauran de sumar les propostes de lectura augmentada: visita o activitat al voltant d’un escenari o element representatiu del text llegit, i trobades amb els autors.

A més s’ha dissenyat una activitat de lliurament dels llibres als nois i noies participants amb la qual vincular les biblioteques amb els centres d’educació secundària que hi participen.

Participen 12 IES de la ciutat i un total de 750 nois/es.
Calendari: octubre 2019-maig 2020

 

Les lectures que es treballaran seran:
La mort a sis vint-i-cinc de Jordi Cervera
Paraules emmetzinades de Maite Carranza
L’actor Lucas Bilbo d’Àngel Burgas
L’ombra de l’Stuka de Pau Joan Hernàndez
El mussol i la forca de Pau Joan Hernàndez
Homenatge a Catalunya (adaptació còmic d’Andrea Lucio i Jordi de Manuel)


En les sortides i visites que conformen el programa de lectura augmentada hi col·laboren: FCBQ (Federació catalana de Bàsquet), TNC (Teatre Nacional de Catalunya), MUHBA (Museu d’Història de Barcelona), Ecologia urbana Ajuntament de Barcelona i Fundació Vicky Bernadet.