Radar Literari

Articles, ressenyes, crítiques literàries i reportatges periodístics del món del llibre, locals i internacionals.

La Setmana com a triomf I El Punt Avui I 10/09/2020

El president de la Setmana del Llibre en Català, l’editor Joan Carles Girbés, va insistir en la roda de premsa de presentació que més que quantificar vendes, dies o autors, l’autèntic èxit ha estat celebrar-la. 

...
“¿Y si los incas hubieran invadido Europa?” I La Vanguardia I 09/09/2020

Entrevista l'escriptor francès Laurent Binet que presenta la seva novel·la ‘Civilitzacions’, una faula sobre la invasió del Vell Continent per Atahualpa. La història a l'inrevés...

Liber renuncia a la presència física i es queda en format virtual I Elpais.cat I 08/09/2020

La trobada professional més important del sector del llibre, la 38a edició de la qual s'organitza a Barcelona (alternant-se anualment amb Madrid), es farà aquest any exclusivament en format digital del 27 al 29 d'octubre.

...
Raúl Zurita, premio Reina Sofía de Poesía Iberoamericana I El País I 08/09/2020

L'escriptor als seus 70 anys, s'ha convertit en el tercer poeta xilè amb un Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana, el més important del gènere en espanyol, dotat amb 42.100 euros.

Ayad Akhtar to Lead PEN America I New York Times I 08/09/2020

El dramaturg guanyador del premi Pulitzer amb el seu nou llibre “Homeland Elegies”, el qual es publica aquest mes), reemplaça a la novel·lista Jennifer Egan a la prestigiosa organització literària estatunidenca.

...
Cien por cien Delibes I El Cultural I 07/09/2020

A les portes del centenari de l'escriptor, un article que ens passeja per la seva literatura, vida, paraules i personatges d'una obra que va aconseguir conjuminar com ningú popularitat i prestigi.