ESCRIPTORS I BARCELONA

Pots buscar aquí escriptors que han nascut a Barcelona o escriptors de tot el món que hi han viscut o passat temporades llargues. 

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
I
Mercè IBARZ
(Saidí, Baix Cinca, 1954)

Escriptora i periodista, és especialista en les figures de Mercè Rodoreda i Luis Buñuel. És autora d’assaigs com Mercè Rodoreda: un retrat (1991, premi Crítica Serra d’Or); Tierra sin pan: Buñuel i els nous camins de les avantguardes (1999) i d’obres de narrativa com No parlis de mi quan me’n vagi (2010), Febre de carrer (2005) o A la ciutat en obres (2002), títol en què l’autora situa un dels contes en una casa de l’Eixample. Viu a Barcelona des del 1971.

Més informació

Ignasi IGLÉSIAS
(Barcelona 1871 - 1928)

Poeta i dramaturg modernista. La seva primera obra teatral, La força del l’orgull, l’escriu a Lleida, però tota la seva vida està lligada al barri de Sant Andreu del Palomar. Conegut com el poeta dels humils, les seves obres, sobretot L’argolla (1894) o Fructidor (1897) xoquen frontalment amb la moral i el pensament dominant a l’època.

Més informació

William IRISH (Cornell WOOLRICH)
(Nova York, 1903 – 1968)

Escriptor nord-americà de novel·la negra, Cornell Woolrich signa els seus títols amb el pseudònim de William Irish. L’any 1947 publica el relat “One night in Barcelona”. La narració, que té l’Eixample i Ciutat Vella com a escenari, és publicada inicialment a Mystery Book Magazine i, posteriorment, a l’obra Los sanguinarios y los atrapados (1986).

Més informació